top of page

HAARADVIES

Met alle veelbelovende en soms misleidende reclames, bestaan er veel misverstanden over haar. Om door de bomen het bos nog te zien, en jullie specifiek te kunnen helpen geef ik hier wat tips en tricks, met de meest gestelde vragen die ik tegenkom in het salon. Waardoor je op een soms eevoudige manier het beste uit je haren kan halen.

* Als je bij het lezen van de tips, een product gaat kopen die lijkt op wat ik aanraad in de supermarkt of online, kan ik niet garanderen dat dit het gewenste resultaat zal geven.

Je kan iets bestellen via het contactformulier of bel 051/43.37.31

Anker 1

Wat te doen bij beschadigde punten

Bij beschadigde punten, laat je best eerst de kapotte punten eraf knippen, want eens het split kan je dit niet meer omkeren.

Dit kan zoals gewoonlijk met de schaar, maar er bestaat ook de 'split ender'.

Bij deze behandeling wordt het haar opgefrist zonder in te boeten aan lengte.

Het toestel, waarmee je net zoals een platte tang over het haar strijkt, detecteert kapotte puntjes en kort ze drie millimeter in. Na een behandeling zien je lokken er nog even lang uit, maar weer glanzender en gezonder!

split ender
Lang haar

Daarna behandel je je droge lengtes om te voorkomen dat je haar na een maand alweer aan het splitten is.

 

De droge punten en lengtes kan je behandelen door een herstellend masker aan te brengen. 

Na het aanbrengen van je masker (hoe je dit best aanbrengt lees je hier) kan je ook nog een verzorgende olie aanbrengen, die de pluis op je haren verminderd en een mooie glans geeft.

Als je dit zoveel mogelijk blijft doen, worden je haren terug glanzend gezond.

Voor meer info en specifiek het product die voor jou werkt: schrijf een bericht via het contactformulier of bel 051/43.37.31

Anker 11

Weerborstels, hoe zorg ik ervoor dat mijn haar niet alle kanten opspringt?

Knap Mannelijk Model

Weerborstels zitten meestal achteraan op de kruin, achteraan in de nek of vooraan boven het voorhoofd.

Als je opstaat en je haar staat alle kanten van het slapen, is er maar één oplossing en dat is je haar nat maken. Best met een spuitje, want met een natte kam geraakt het water moeilijker tot op de hoofdhuid en dat is wat je nu net wilt. Een weerborstel ontspringt aan de hoofdhuid waar je haar groeit in een richting die jij niet comfortabel vindt. 

Daarna kam je je haar zoals je zou doen als je uit de douche komt en jouw haar nog nat is. Afhankelijk van waar je weerborstel zit, kan je het volgende doen:

 

Heb je kort haar, dan heb je vaker last van je weerborstel op je kruin. Hier kam je best mee met je weerborstel, d.w.z. dat je kamt naar waar je weerborstel valt. Meestal vormt dit een soort cirkeltje (sommigen zeggen ook een sterretje) op je achterhoofd. Normaal gezien zal je haar dan het minst rechtspringen. Heb je twee 'cirkeltjes' dan is dit heel moeilijk want deze duwen elkaar omhoog, er zal dan altijd in het midden wat haar opspringen, maar de zijkanten kan je zo plat mogelijk proberen kammen.

Heb je vooraan een weerborstel, dan kan dit heel vervelend zijn als je een frou hebt. Hier maak je best ook je haar nat tot op de wortel, en kam je je haar de richting die je wilt dat het valt. Daarna droog je je haar met de haardroger tot je haar goed droog is. Dus goed voelen aan je hoofdhuid, want indien je haar niet helemaal droog is, zal je weerborstel sneller terug omhoog springen.

Heb je achteraan een weerborstel, dan ga je hier ook mee om zoals in je frou, en droog je het in de richting dat je wil dat het valt. Je kan ook je kapper waarschuwen dat je achteraan hardnekkige weerborstels hebt in de hals, en jou snit kan hier enigszins aan aangepast worden.

Ten slotte werk je je haar best af met een stevig styling product. Deze die je in de supermarkt vindt zijn meestal minder sterk dan professionele producten (ja ook de super super ultra mega strong beton extra hold nummer zoveel ;-) ) en drogen je haar ook meer uit, wat er dan ook weer voor zorgt dat je haar sneller wild staat. Om te weten welk product bij jou haar past, spring je best even binnen in het kapsalon en dan bekijken we samen met welk product je je haar in toom kan houden.

Anker 2

Wat met mijn fijne lokken

Woman with Long Hair

Mensen met fijn haar hebben nog al eens de neiging om hun haar te weinig te verzorgen. Want, wordt er gezegd, van verzorging word je haar 'dunner'. Dit klopt niet!

Ik heb nog steeds geen wondermiddel gevonden om dikker haar te krijgen, maar je moet koesteren wat je hebt. De weinige haren die je hebt, zie je liever glanzend en gezond dan dat je droge kapotte haartjes hebt niet?

Best gebruik je eerst een volume shampoo, waardoor je haar niet plat gaat vallen.   

Maar door je volume shampoo drogen je lengtes wel uit, wat maakt dat je deze best gaat verzorgen met een lichte verzorging zoals bvb het hemp masker, die herstellend werkt door de hennep extracten. Maar waarmee je haar nog luchtig blijft. Ook is het belangrijk bij fijn haar dat je je masker niet op je hoofdhuid aanbrengt. Meer info over hoe je je masker aanbrengt vind je hierMeer info via 051/43.37.31 of vul het contactformulier in.

Anker 3

Wat te doen met mijn pluizig haar

20200329_100956_edited_edited.jpg

Pluis komt meestal voor omdat je haar droog is of omdat het kapot is.

 

Als je haar kapot of gesplitst is lees je hier wat je best doet.

Als je haar droog is maar nog niet splitst, dan kan je voorkomen dat je haren zullen splitsen door heel regelmatig een maskertje op je haar te doen.


 

Heb je eerder krullend haar, dan gebruik je eerder een hydraterend masker 

Heb je geen krullen, maar eerder stijl haar, dan gebruik je best een herstellend masker.

Als je eens wat minder tijd hebt, kan je beter een leave in conditioner gebruiken dan dat je helemaal niets van verzorging gebruikt. (dit kan enkel uitzonderlijk, als je dit altijd gebruikt i.p.v. een masker, zal je niet het gewenste resultaat bekomen.) Hier zal je haar ook veel beter doorkambaar door worden, en trek je je haar zeker niet kapot bij het borstelen. 

 

Is je haar heel droog, en kan het nog wat extra verzorging naast je maskertje gebruiken, dan kan je er een verzorgende olie op de lengtes en punten doen. (pas op niet op de hoofdhuid met olie! dit zorgt voor te veel glans op de hoofdhuid waardoor je haar vettig wordt!) 

Voor meer info vul het contactformulier in of bel 051/43.37.31

Anker4

Ik wil graag stijl glanzend haar, wat doe ik best 

Vrouw met Press Hair

Als je al stijl haar hebt van nature, en je mist nog glans, dan kan je een maskertje op je haar doen na het wassen. hoe je dit best aanbrengt lees je hier

Heb je krullen, dan kan je een keratinebehandeling overwegen. Dit maakt je haar permanent glad en versterkt de haren in één bewerking. Meer info lees je hier.

Je kan ook als je golven of krullen hebt, een stijltang gebruiken. Dit doe je best met een professionele stijltang, die je haar niet verbrand. 

Daarnaast is het ook verstandig als je een stijltang gebruikt dat je een heat protector op je lengtes sprayt, zodanig dat je haar beschermd is tegen de hitte van de stijltang. 

Bij het gebruik van een stijltang is het sowieso aangeraden om je maskertje te gebruiken! Meer info over hoe een masker correct te gebruiken vind je hier.

Deze producten kan je bestellen via het contactformulier of bel 051/43.37.31

Anker 5

Wat met mijn weerbarstige krullen

Het rode Meisje van het Haar

Krullen kunnen heel makkelijk pluizen. Dit kan zijn omdat je krullen droog zijn, maar ook omdat je ze tegenwerkt.

Als jou krullen droog zijn, dan moet je ze hydrateren. Dit lukt het best met een hydraterende shampoo, maar nog belangrijker: een hydraterend masker.

Na het aanbrengen van je masker (hoe je dit doet lees je hier) en omdat krullen van nature altijd droger zijn en pluis moeilijk helemaal weg te krijgen is, breng je best nog een anti pluis creme aan. Je kan ook kiezen voor een professionele olie, waar je haar niet vettig van wordt maar je een mooie glans krijgt. 

Wat veel klanten onbewust doen is hun krullen tegenwerken.

 

* Eén heel belangrijke tip is dat je best jou krullen niet borstelt als je haar droog is. Dit zorgt ervoor dat je krullen pluizen en wijder gaan staan.

* Als je je haren geboorstelt hebt nadat je uit de douche komt (en je haar nog nat is) dan is het beter van jou krullen eens goed los te gooien. Anders drogen jou krullen in een onnatuurlijke manier en komt er pluis.

* Als je toch graag tussen 2 wasbeurten je haar borstelt, omdat je die knopen niet kan verdragen, probeer dit dat met een grove kam. Zijn het te veel knopen en moet je toch borstelen, spray je haar daarna even terug nat, en dan komt je mooie krul er terug in.

Zit er nog te veel pluis op, gebruik dan nog even de professionele olie.

* Krullen drogen het mooiste als ze aan de lucht drogen. 

* Wil je toch je haren drogen (bvb in de winter als het te koud is om met natte haren buiten te komen) dan zet je best een diffuser op je haardroger. Dit is de ronde schijf die bij je haardroger zit. Heb je dit niet, dan kan je best zonder opzetstuk op je haardroger je haren drogen, zonder te borstelen of kammen natuurlijk! knijp gewoon zachtjes in je krullen tot het meeste vocht eruit is. Voor je begint te drogen gebruik je best een anti pluis creme want met de haardroger creeër je sowieso pluis.

Anker 6

Help mijn kindje heeft zo fijn haar

Kind in Green Chair

Als er bij het kammen geen grote plukken haar loskomen (een klein beetje haar kan altijd) dan is er geen probleem.

Baby's en kleine kinderen hebben bijna altijd fijn haar. Het is pas vanaf de leeftijd van ongeveer 6 a 8 jaar dat je kan gaan zien als je kindje dik, normaal, of fijn haar zal hebben.

Er zijn altijd uitzonderingen die met een grote dos haar geboren worden.

Veel kinderen hebben ook krulletjes. Als er in je familie bijna niemand krulhaar heeft, zal dit er hoogst waarschijnlijk uit groeien. Bij een kappersbezoek valt dit natuurlijk op dat het haar plots minder krult, omdat de fijne krulletjes op de punten er deels af geknipt worden. Naar mate het haar van je kindje verdikt (lees: meer haar krijgt) gaat het haar minder gaan krullen. Daar kan je niets aan doen.

Als er natuurlijk wel krulletjes in de familie zitten is de kans groot dat je kindje zijn krulletjes houdt. Hoe je hier best mee omgaat, om geen pluizige krullen te hebben lees je hier.

Anker 7

Hoe vermijd ik s'morgens tranen bij mijn dochter bij het kammen

Houten Haar Kam

Het belangerijkste bij het kammen, is dat je niet kamt, maar borstelt. Met een goede borstel blijf je niet in de knopen haken, maar glijdt deze door de knopen. Het is beter van een paar keer te borstelen en zachtjes de knopen eruit te borstelen, dan hard te trekken en je haar te beschadigen.
De pinnetjes van je borstel mogen niet blijven vasthaken in de knopen.

Er bestaan heel leuke borstels, met de mooiste motiefjes of figuren op. Er zijn er altijd enkele beschikbaar in het kapsalon, voor meer info vul het contactformulier in.

Als je kindje zijn of haar haren knopen, kan dit door verschillende factoren komen.

Een van de factoren die je kan verhelpen is droog haar. Vaak hoor ik in het salon dat klanten geen verzorging gebruiken bij hun kinderen met lang haar, omdat ze denken dat ze nog te jong zijn daarvoor. Dit is niet het geval. Vanaf dat je kind langer haar begint te krijgen, gaan de puntjes gaan afzien door factoren zoals de zon, sjaals en mutsen die schuren over je haar, sommige kleinere meiden bijten op hun haar, enz... Dus mag je dit gerust verzorgen, zodat je kleine uk ook mooi glanzen haar heeft!

Om deze droge punten te behandelen is de beste optie van een masker op de punten te doen na het wassen. Dit kan je best met een herstellend masker. Hoe je dit best aanbrengt lees je hier.

 

Als dit voor jou te omslachtig is, bestaat er ook nog een handige leave in conditioner. Dit is een soort doorkammer en deze spray je gewoon op handoekdroog haar, en borstelen maar! Voor je het weet zijn alle knopen verdwenen. (Meer info via 051/43.37.31 of vul het contactformulier in)

Anker 8

Hoe breng ik mijn haarmasker aan

Oog creme

Een masker breng je op na dat je je haar gewassen hebt.

* Je maakt je haar handdoekdroog (dit omdat het product er anders gewoon direct terug afdrupt, en je wilt je haarmasker niet verspillen)

* Je verdeelt een kleine hoeveelheid masker op lengtes en punten. Niet op de hoofdhuid, want dit zal ervoor zorgen dat je haar op je hoofdhuid te veel glanst en doorvalt en daardoor vettig lijkt.

* Je doorkamt je haren, waardoor het product mooi verdeelt over lengtes en punten. Als je ergens niet door kan kammen, trek niet te hard, maar neem nog een klein beetje masker en breng het aan op die ene hardnekkige plaats. Waarschijnlijk is jouw haar net iets droger op die plaats en kan dit wel wat extra gebruiken.

* Je laat je maskertje zo lang als je tijd hebt inwerken. Hoe langer het inwerkt, hoe beter de werking van je masker, en hoe mooier het resultaat.

* Je spoelt het masker grondig uit. Als je je masker er lang hebt op laten liggen, en jou haar (bijna) droog is, spoel je best iets langer. Als je niet alles uitgespoeld hebt, zal je haar sneller doorvallen en vettig eruit zien.

Anker 10

Last van schilfertjes, of hoofdhuidproblemen zoals psoriasis?

Als je last hebt van schilfertjes of andere hoofdhuidproblemen, kan je dit voornamelijk aanpakken met een andere shampoo omdat dit het product is die het meeste in aanraking komt met je hoofdhuid

Freezing bio phyto is een shampoo die door dermatologen aangeraden wordt en werkt gegarandeerd jeukbevrijdend dankzij een wereldwijd gepatenteerde technologie (in samenwerking met KULeuven). De shampoo bevat verschillende wetenschappelijk bewezen ingrediënten. Hij is huidvriendelijk en daarom perfect geschikt voor psoriasis- en eczeem-patiënten. Doordat je minder jeuk ervaart ga je minder krabben, wat dan weer een positief effect heeft op de psoriasis (of andere (hoofd)huidproblemen zoals eczeem).

 

Ook bij problemen op de lichaamshuid, kan dit product gebruikt worden. Je brengt het aan zoals een zalf op de gevoelige plaatsen op je (hoofd)huid en laat het 10 minuutjes inwerken vóór je in de douche stapt. Daarna was je je onder de douche met het aangebrachte product. Dit zal nog een extra aangenaam verlichtend, minder jeukend gevoel geven voor nog langere tijd. Meer info via 051/43.37.31 of vul het contactformulier in.

freezing.jpg

* Best kijk je ook even welke wax of gel je gebruikt, want uit ervaring merk ik dat dit heel af en toe ook een boosdoener kan zijn voor schilfertjes. Met wax of gel die je bij de kapper koopt kan dit het probleem niet zijn.

Shampoo niet goed uitspoelen is dan bij kinderen weer een typisch fenomeen die ook voor schilfertjes kan zorgen.

freezing.jpg

Heerlijk fris gevoel

Ook voor mensen zonder hoofdhuidproblemen heeft freezing een verfrissende shampoo.

Deze shampoo reinigt diep en geeft uw haar vitaliteit en energie. Het product herstelt bovendien de natuurlijke hoofdhuidfuncties. Mét muntextract voor een heerlijk fris gevoel.

Anker 9

Kapsalon Deinze Kapsalon Grammene Kapper Deinze Kapper Grammene Kapsalon Dames Kapsalon Heren Kapsalon Kinderen

bottom of page